Kiwikaka





125 gram margarin eller smör
1 1/4 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 kiwifrukter

1. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp.
2. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Rör ner blandningen i äggsmeten.
5. Skala kiwifrukterna och skär dem i tärningar.
6. Blanda ner dem i smeten. Rör om så de blir jämt fördelade.
7. Häll smeten i en smörad och bröad form, 1 liter.
8. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 1 timme.
9. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp på galler.
10. Kakan smakar bäst nybakad, men kan förvaras i en burk ett par dagar om den förvaras svalt. Den går bra att frysa. Hållbarhet ca 3 mån.

Kommentarer
Postat av: Emelie - EMELIESPLACE

gott :)

2010-08-16 @ 18:48:28
URL: http://emeliesplace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0