Förhållandekriser


Jag och min pojkvän har varit tillsammans i lite mer än två år nu och vi har det underbart tillsammans, men det är inte alltid en dans på rosor. Vi har haft våra kriser och jag kommer inte ihåg antalet gånger vi har gjort slut och sedan blivit tillsammans igen! Det har tagit väldigt mycket kraft och en hel del tårar för oss att ta oss till det vi har idag, men det har det varit värt, älskar man en person är det otroligt dumt att ge upp det för att man har olika tankar och värderingar om saker och ting, det är bara så vi är skapade. Och det är till och med så att det kan vara nyttig att gräla ibland, men man måste kunna ta sig ur det på ett bra sätt också.
Här är några tips att tänka på längs vägen, det har fungerat för mig och det fungerar förhoppningsvis för er också.

* När din partner börjar skrika på dig, försök att inte skrika tillbaka, verka inte heller som om du inte lyssnar utan kolla personen i ögonen och nicka och prata lugnt. Efter ett tag måste din partner att sluta skrika och då kan du säga förlåt om det är något du gjort eller lugnt och sansat försöka förklara och reda ut konflikten från ditt perspektiv, få din parter att lyssna! Risken är stor att han eller hon börjar skrika igen men fortsätt bara att prata lugnt och inte brusa upp, även om du blir arg, det blir bara till att ni står och skriker på varandra och det leder ingenstans!

* När du är irriterad på din partner för något han/hon sagt eller gjort gå inte och dra ut på det utan konfrontera din partner direkt så att de lättare kan sätta sig in i situationen. Jag har ofta gjort misstaget att gå och irritera mig på saker i veckor och sedan rinner det till slut över, det brukar bara leda till onödigt långa gräl och det blir ingen förändring. Gå aldrig in med inställningen att du ska börja bråka, förklara bara vad problemet är(utan att låta allt för anklagande och gnällig) och ge din parter tid att förklara sig, oftast kan man då reda ut det utan att börja skrika och gräla på varandra.

*Lämna aldrig varandra när ni är osams, red alltid ut saken innan ni skiljs åt. Annars är det lätt att det leder till att man går och grubblar och retar upp sig ännu mer och det blir till ett tårdrypande och anklagande telefonsamtal som alla parter mår dåligt av. Man kan tycka att det verkar som en bra idé för tillfället att storma ut dramatiskt och verkligen sätta punkt för situationen men de gånger jag har gjort det har det bara blivit värre, mycket värre.

*Gräla inte över telefon. Har du något du vill diskutera om försök att ta det öga mot öga, samma sak om din partner börjar tjafsa om något när ni pratar i telefonen, träffas istället om det går och ta det då. Om ni inte kan träffas försök att vänta med att ta upp det tills ni kan det.

*Har ni grälat på dagen och trotts allt skiljts åt irriterade så stäng av mobilen när du går och lägger dig. Många gånger blir det att när man går och lägger sig så grubblar man extra mycket och då blir det lätt till att man ringer och ska reda ut saken på telefon, det kan fungera ibland. Men inte sent på kvällen när båda är trötta och irriterade.


Här är iallafall några av de tips jag kan ge, men jag är ingen relationsexpert och det är inte säkert att detta är rätt lösningar för alla, men det kan var lite vägledning iallafall.


Nu blir det bakning =P!Idag har jag faktiskt inte några storslagna planer för dagen så jag hade tänkt baka lite, det känns som en bra sysselsättning, och gott blir det =P. Har inte bestämt mig för vad jag ska baka än men jag tror det får bli lite småkakor =), kanske lägger upp något recept senare. Hoppas ni får en bra dag! /Jennifer

 


Julklappsjakten är över.Idag har jag faktiskt fått hela min julklappshandel överstökad, nu är alla klappar köpta =). Det måste vara ett rekord för min del, jag har aldrig varit klar med julklapparna såhär tidigt =P. Känner jag mig själv rätt så kommer jag kanske att komplettera min julklappshög om jag hittar något jag verkligen vill köpa till någon, men det är långt ifrån ett måste och jag slipper paniken veckan innan jul då jag fortfarande inte vet vad jag ska köpa till folk. Så nu kan jag bara andas ut och njuta av resten av julstöket, jag tänkte faktiskt ta och städa lite i huset imorgon så att vi kan sätta upp lite tomtar och annat pynt nu till helgen, sedan är det bara snön som fattas, vad tror ni... kommer vi få en vit jul iår? /Jennifer

Jag har inte skrivit på ett tag, men det har inte Shakespear heller!

Hej allihopa. Den sensate veckan har jag inte haft någon inspiration alls till bloggen, tyvärr! Vet inte om jag haft så mycket att skriva om heller, det har varit riktigt lugnt här. Jag har börjat kolla på högskole/universitets utbildningar, jag har inte fått något jobb än och det blir mer och mer lockande att plugga vidare, medans man är ung liksom =P. Så just nu har jag planer på att börja läsa på Uppsala universitet till hösten. Jag måste dock läsa historia A först men den kursen ska jag läsa här hemma i Söderköping till våren. Det känns som en ganska bra plan för tillfället och det är vad jag sattsar på för tillfället, sedan vet man ju inte om man ändrar sig igen senare men det får vi ta då =).

Inatt har jag sovit inne hos min pojkvän så jag kom hem för cirka en timme sedan, nu ska jag ta det lite lugnt och uppdatera här innan det är dags att åka in till stan igen för att träffa min kära vän Amanda, det ska bli riktigt roligt så det ser jag fram emot =). Jag hoppas att ni har det bra! /Jennifer


Hej mitt Vinterland.Idag har det varit riktigt kyligt här uppe i Nora, och tydligen även hemma i Östergötland så nu är nog kanske vintern äntligen här, jag är så himla trött på leran för tillfället. Jag och Isak har haft gården för oss själva idag och jag tycker det har gått riktigt bra, har precis varit ute och stängt om hönsen och tagit ut Jansons frestelse ur ugnen, jag fick i uppdrag att göra några och frysa in så det har jag också pysslat med idag, känner mig som en riktig bondmor =P. Nu sitter vi dock uppe i vardagsrummet och jag uppdaterar här medans älsklingen spelar tv-spel, vi var inne i Örebro förut och han fick ett nytt spel i för tidig julklapp =), man kan knappt tro att han snart är 20 ibland =P.
Men nu är det dags att laga lite kvällsmat. Hoppas ni haft en bra dag! /Jennifer

1 December på JärleNu är jag och älskling uppe på Järle gård och ska vakta djuren här några dagar medans Isaks mamma och hennes pojkvän jobbar,och det ska bli jättemysigt. De har både höns, ankor, får och katter så det blir många sötnosar att ta hand om =P. Nu sitter vi däremot och spelar tv-spel, och så har vi hyrt en film som vi ska se senare. Det är superkallt här uppe så vi får krypa upp i soffan med filtar =). Jag skulle vilja ha det lite kallare där hemma också, då skulle iallafall den metertjocka leran frysa lite =P. Men kylan lär väl komma till lilla Sörping förr eller senare!

RSS 2.0