Del 1: Hämnden är ljuv



Hämnden är ljuv

Av: Jennifer


"Kasta i ankaret!" Felix ropade till Viktor i aktern som genats kastade i ankaret, han kände det försvinna ner i djupet och det brände lite i händerna när ankarlinan sträcktes.

"Fan vad djupt det var här!" skrek Viktor tillbaka, och försökte överrösta motorbullret.

När de kommit tillräckligt långt in till stranden hoppade Hanna i land och Felix stängde av motorn.

"Äntligen fastland" ropade Viktor och kysste det kala berget.

"Vad larvig du är"  suckade Hanna och drog båten lite längre till berget så att hennes kusin Denise kunde hoppa i land.

"Kom nu Denise, det är bara att hoppa", sa Hanna och Denise hoppade i land.

Solen stod lågt på himlen, snart skulle den färga himlen orange-röd. Det var en mycket fin ö, med låga, kala och alldeles lena berg. Det hade sett ut som en ganska stor ö på sjökortet och den hade en liten träbro på östsidan som ledde till fastlandet. Men de låg nu i en liten vik på sydsidan och där var det alldeles avskärmat från omgivningen. Om man gick en bit på berget kunde man se farleden som gick precis utanför och när det kom stora båtar kunde man höra hur vågorna slog upp mot klipporna. Hanna och hennes pojkvän Felix hade varit på den här ön förut men då med Hannas föräldrar. Nu hade de bestämt sig för att åka själva, och eftersom att Denises föräldrar var utomlands hade hon fått följa med, hon hade aldrig åkt båt förut och hon hade blivit ganska sjösjuk på vägen. Hon var ett år yngre än de andra och en mycket blyg och tillbakadragen tjej. Hanna hade alltid varit lite överbeskyddande mot henne och såg henne mer som en lillasyster än som sin kusin. Hon hade försökt para ihop henne med några killar hon kände men det hade aldrig blivit något. Nu tänkte hon att Felix kunde ta med någon av sina singelkompisar. Hon tyckte att det kunde bli lite roligare när det var jämna par. Felix hade tagit med sig sin kompis Viktor, som var en av hans kompisar från fotbollslaget. Han tyckte att han behövde träffa någon, han hade varit singel så länge som han känt honom och det var några år. Så nu var de alldeles själva ute på ön och det var en mycket varm sommarkväll.

"Är det någon som känner för att ta ett bad?" frågade Felix och greppade en  handduk som hängde över relingen, bad shortsen hade han redan på sig.

"Jag ska bara byta om först", sa Hanna och gick ner i båten. Denise följde med. Killarna gick ut på klipporna och hoppade i. Vattnet var mycket kallare än de hade trott och de blev ganska chockade när de kommit i vattnet. Snart kom tjejerna också och de var lite fegare än killarna, de hittade en liten stenig strand lite längre bort och gick ner i vattnet, de skrek när vattnet nådde midjan och sedan kastade de sig framåt.

Forts. följer =)


Kommentarer
Postat av: emma

tackar tackar :)

2008-07-16 @ 20:33:08
URL: http://litenemma.blogg.se/
Postat av: Diana

sv: håller med faktiskt!

2008-07-16 @ 21:41:09
URL: http://daja.blogg.se/
Postat av: petrich - me gossip and fashion

ok :) detsamma

2008-07-16 @ 22:40:30
URL: http://petriiich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0