Förhållandekriser


Jag och min pojkvän har varit tillsammans i lite mer än två år nu och vi har det underbart tillsammans, men det är inte alltid en dans på rosor. Vi har haft våra kriser och jag kommer inte ihåg antalet gånger vi har gjort slut och sedan blivit tillsammans igen! Det har tagit väldigt mycket kraft och en hel del tårar för oss att ta oss till det vi har idag, men det har det varit värt, älskar man en person är det otroligt dumt att ge upp det för att man har olika tankar och värderingar om saker och ting, det är bara så vi är skapade. Och det är till och med så att det kan vara nyttig att gräla ibland, men man måste kunna ta sig ur det på ett bra sätt också.
Här är några tips att tänka på längs vägen, det har fungerat för mig och det fungerar förhoppningsvis för er också.

* När din partner börjar skrika på dig, försök att inte skrika tillbaka, verka inte heller som om du inte lyssnar utan kolla personen i ögonen och nicka och prata lugnt. Efter ett tag måste din partner att sluta skrika och då kan du säga förlåt om det är något du gjort eller lugnt och sansat försöka förklara och reda ut konflikten från ditt perspektiv, få din parter att lyssna! Risken är stor att han eller hon börjar skrika igen men fortsätt bara att prata lugnt och inte brusa upp, även om du blir arg, det blir bara till att ni står och skriker på varandra och det leder ingenstans!

* När du är irriterad på din partner för något han/hon sagt eller gjort gå inte och dra ut på det utan konfrontera din partner direkt så att de lättare kan sätta sig in i situationen. Jag har ofta gjort misstaget att gå och irritera mig på saker i veckor och sedan rinner det till slut över, det brukar bara leda till onödigt långa gräl och det blir ingen förändring. Gå aldrig in med inställningen att du ska börja bråka, förklara bara vad problemet är(utan att låta allt för anklagande och gnällig) och ge din parter tid att förklara sig, oftast kan man då reda ut det utan att börja skrika och gräla på varandra.

*Lämna aldrig varandra när ni är osams, red alltid ut saken innan ni skiljs åt. Annars är det lätt att det leder till att man går och grubblar och retar upp sig ännu mer och det blir till ett tårdrypande och anklagande telefonsamtal som alla parter mår dåligt av. Man kan tycka att det verkar som en bra idé för tillfället att storma ut dramatiskt och verkligen sätta punkt för situationen men de gånger jag har gjort det har det bara blivit värre, mycket värre.

*Gräla inte över telefon. Har du något du vill diskutera om försök att ta det öga mot öga, samma sak om din partner börjar tjafsa om något när ni pratar i telefonen, träffas istället om det går och ta det då. Om ni inte kan träffas försök att vänta med att ta upp det tills ni kan det.

*Har ni grälat på dagen och trotts allt skiljts åt irriterade så stäng av mobilen när du går och lägger dig. Många gånger blir det att när man går och lägger sig så grubblar man extra mycket och då blir det lätt till att man ringer och ska reda ut saken på telefon, det kan fungera ibland. Men inte sent på kvällen när båda är trötta och irriterade.


Här är iallafall några av de tips jag kan ge, men jag är ingen relationsexpert och det är inte säkert att detta är rätt lösningar för alla, men det kan var lite vägledning iallafall.


Kommentarer
Postat av: f

hehe okej ;) kram!

2009-12-09 @ 16:44:35
URL: http://feliciaholmgren.blogg.se/
Postat av: Erika

sv: Just nu svarar jag på kommentarer och väntar på att maten ska bli klar, sjd? :)

2009-12-09 @ 16:55:33
URL: http://icanpikan.blogg.se/
Postat av: Melina

jobbigt med kriser!

2009-12-09 @ 17:19:58
URL: http://mmelina.se
Postat av: hejannw

inte mycket :)

2009-12-09 @ 19:45:52
URL: http://hejannw.blogg.se/
Postat av: Jossan

Jaa, snö och kallt skulle inte sitta helt fel! Men det snöade faktiskt ikväll nue hemma hos oss! =)<33 Godnatt

2009-12-11 @ 22:29:57
URL: http://becauseyouare.blogg.se/
Postat av: jennifer

härligt och höra! jag hade tänkt att ta en promenad :) själv?

2009-12-13 @ 18:31:22
URL: http://jjenniferks.blogg.se/
Postat av: Emelie - EmeliesPlace

Jättebra inlägg :)

2009-12-15 @ 18:33:38
URL: http://emeliesplace.blogg.se/
Postat av: Sandra Gee

Hej.

Mycket bra tips.. mycket fint och omtänksamt av dig! =)MVH

Sandra Gee

2009-12-15 @ 21:59:22
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Emmeli

hehe jo dom är underbara:D

2009-12-16 @ 15:58:44
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Carro

GOTT NYTT ÅR! =D

2009-12-30 @ 20:53:09
URL: http://iamcarro.blogg.se/
Postat av: Du vet inte - Tävling

Hej hej

allt bra med dig?

2010-01-02 @ 16:40:56
URL: http://duvetintee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0